miércoles, 8 de noviembre de 2017

 
Presentació de llibre d'autor
 
Auditori del Centre Cultural Barradas
20/ 10/ 2017
L'Hospitalet
 
4 ESTACIONS 4
Ferran Soriano
 
Aquest llibre, no sé si dir-ne d'autor, o bé, objecte, o singular, que, penso què si que ho és, donat que conté un conjunt d'elements, que conviden a poder denominar-lo d'aquesta manera.
El contingut comprèn, 4 poemes, relacionats amb les 4 estacions meteorològiques, arrel d'aquest llibre, fetes en 4 anys, 4 fotos, fetes des de la finestra dels FGC en direcció a Montserrat, en passar sobre el riu Llobregat, durant el trajecte que em porta des de l'estació de Av. Carrilet, de L'Hospitalet a Sant Boi de Llobregat, passant per Cornellà, recorregut que em du de casa al meu estudi, quotidianament.
Tant poemes com fotos, han estat realitzats escrupolosament coincidint amb les èpoques pertinents. 4 dibuixos de cada estació del tren, i 4 pintures, primavera, estiu, tardor, hivern.
Amb pròleg de l'escriptor i polític Ignasi Riera, Baixllobregatí de cor i, comentari meu sobre com sorgí i la meva relació amb el guarisme 4. Del llibre s'ha n'han fet 100 exemplars numerats en números romans i signats.
 



 
Portada del llibre 4 estacions 4
 
 
 
 
 
Panell amb els originals del llibre.
 
 
 
 
 
Xerrada d'amics als prolegòmens de l'acte. Assegut Ignasi Riera, dempeus d'esquerra a dreta, Montserrat Monrós, Miquel González, Carles Duarte, poeta i bon amic, Joana Gardés de la Fundació Paco Candel i el seu marit.
 
 
 
 
 
Introducció de David Quirós, (dempeus) regidor de Cultura de l'Ajuntament de L'Hospitalet. A la taula Jesús Vila editor de Nèc-tar Editorial, Ignasi Riera escriptor i polític, autor del pròleg, jo mateix i Montserrat Monrós que també en fou moderadora, substituint a Ariadna Cruz Muñoz Directora del Barradas.
 

 
 

Al·locució de Jesús Vila, editor de Nèc-tar Editorial, durant l'explicació dels perquès i com  del llibre.  
 
 
 
 
 

 
Pati de butaques, on poden veure's Carles Duarte, Matilde Marcé, fila del davant, Joan Soto, Anna M. Vilanova, Consolació i Jaume Soriano, entre d'altres persones, al fons de tot pot veure's, el Sr. Vicenç Capdevila ex alcalde de L'Hospitalet.
 
 
 
 

 
 
L'escriptor Ignasi Riera durant els seu comentari.
 
 
 
 


 
Montserrat Monrós, del Grup de poetes i rapsodes Verba, que va recitar els poemes "Primavera" i "Tardor".
 
 
 
 
 
Torn d'explicacions.
 
 
 
 


 
Joan Soto, del Grup Alpha 63, recitant un dels dos poemes
"Estiu" i "Hivern".
 
 
 
 


 
Final de l'acte. A la foto Consolació, Francesc Cabrera, David Quirós i Vicenç Capdevila.
 
 
 
 
 




 
 
Els intervinents en foto de conjunt amb en Carles Duarte acompanyant-nos.

*******************************************************



 
Este libro de autor u objeto, o singular, consta de 100 ejemplares firmados y numerados en números romanos, y lo componen
4 poemas, 4 fotografías, 4 dibujos y 4 pinturas.
Conjugando las 4 estaciones meteorológicas con las 4 fotografías desde la ventana del TGC a su paso por el puente sobre el rio Llobregat, en el viaje cotidiano de Av. Carrilet en L'Hospitalet y Sant Boi donde está mi estudio, pasando por Cornellà.
Las fotos hechas desde la ventanilla del tren siempre en el mismo lugar, reflejan escrupulosamente el distinto ambiente de época del año, así como el dibujo de cada estación de tren, más los cuatro poemas y cuatro pinturas. Con prólogo del escritor y político Ignasi Riera, texto propio explicativo de mi relación con este guarismo, el 4. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario