lunes, 2 de enero de 2017

RESUM D'ALGUNES COSES
 
2016
 
Algunes curiositats, què aquest cap d'any em ve de gust deixar com a constància.
 
Any en que no he realitzat gaire escultura
encara que si he seguit treballant en el projecte.

Escultura -homenatge
"A Paco Candel"

Així com en el llibre "4 estacions 4" amb micro-mecenatge a través MECENIX com a llibre d'artista, en aquest mateix blog poden veure's els diversos actes que s'han programat i exposicions on es presentaven els originals, dins del marc de
"Ferran Soriano i les lletres"

Només presento dos elements com a cloenda de l'any 2016

Dues fotos que m'ha portat recentment el fotògraf i amic Ferran Vives, de la meva escultura
"Conseqüència d'equilibris"
Instal·lada al Parc Metropolità de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat que aquest any a complert els 15 anys de la seva inauguració.

Aquí deixo doncs com a recordatori aquesta...
 
"Tardor al Parc"


 
 


 
Conseqüència d'equilibris
Parc Metropolità de Bellvitge




"Un agost de dibuix"

Aquest 2016 tot i no ser prolífic en quantitat
d'escultura si ho ha sigut amb idees creatives i sobre tot amb el dibuix, el qual reivindico, com la forma més directe de plasmació de la idea a la concreció del que després pot materialitzar-se en pintures pintures o escultures.

En el cas present, la motivació fou, després d'haver fet una carpeta de 18 mini dibuixos  per als col·laboradors i artistes de l'exposició de 4 x 4, quatre italians i quatre catalans, vaig trobar que valia la pena desenvolupar-los fent-los a una dimensió més gran i, partint d'aquells apunts, donar-los hi una dimensió física i presència propia.


 
 

 
Quatre, on algun d'ells porta una indisimulada carga social i, tal vegada reivindicativa. El quart, anant d'esquerra a dreta és, podríem dir inspirat, en el títol del llibre de poesia d'Olga Xirinacs
"Llavis que dansen"
 
 
 
 

 
 
Aquest altres quatre podrien donar peu a ser convertits en part en escultures o també pintures, tot i que això també és possible en gairebé tots. Sens dubte seguin sempre el meu propi llenguatge.



 
 
 
Aquest grup de dalt segueix també en les mateixes consideracions, si bé, en algun cas la part reivindicativa o de denúncia és mes palpable.
 
 
 
 

A dalt, di que hi trobem algun que directament serà escultura prescindint potser d'algun element.

 
 
 
Aquests darrers demanen ser convertits en pintura de certes dimensions.
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
OTOÑO EN EL PARQUE
 
UN AGOSTO DE DIBUJO
 
Resumen de algunas cosas
2016
 
Curiosidades que este fin de Año me apetece añadir como cierre de exposiciones y actos.
 
No ha sido un año prolífico en materia  de concreción de escultura, pero si que he seguido trabajando en la gestión del proyecto escultura -homenaje "A Paco Candel"
 
También ha habido trabajo de coordinación para con el libro
"4 ESTACIONS 4" que este pasado diciembre a visto la luz financiado por micro-mecenazgo a través de MECENIX.
En este mismo blog pueden verse exposiciones y actos como
"Ferran Soriano i les lletres"
 
Presento entonces solo dos elementos como cierre del año.
Dos fotografías realizadas por mi amigo fotógrafo Ferran Vives de
"Conseqüència d'equilibris"
instalada en el Parc Metropolità de Bellvitge en L'Hospitalet de Llobregat y que este 2016 ha cumplido 15 años desde su inauguración.
 
El "Agosto de dibujo" viene motivado 20 dibujos realizados en este mes, y que son reflejo de obra acabada de 18 apuntes que sirvierón para la confección de la carpeta para artistas y colaboradores de la exposición "4 x 4" cuatro italianos y cuatro catalanes, al pensar que valia la pena que tuvieran presencia y dimensión con vida propia.
Reivindico con ello el dibujo, como el hecho de creación mas directo entre la idea y su concreción que, después puede crecer como pintura o escultura